Race tegen de klok


De tijd tikt. Tik-tak, tik-tak. Nog zoveel te doen, zo weinig tijd. En zoals altijd wanneer je weinig tijd hebt gebeuren er dingen waar je niet op zit te wachten. Zo heb ik mijn harde schijf begin december kapot laten vallen en kostte mij dat (naast een hoop geld) een hoop tijd. Ziek ben ik er van geweest. Mijn harde schijf met 6 jaar aan muziek, heel wat foto’s en nog wat andere belangrijke bestanden. Je kunt je voorstellen: dat is niet in geld te betalen. Vooral de emotionele waarde is dan nogal hoog. Gelukkig konden m’n foto’s nog gered worden en een heel klein deel van mijn muziek, maar helaas: 6 jaar muziek op een kapotte harde schijf… Daar was weinig meer aan te redden. En zo kreeg ik een paar weken terug te horen dat hij echt niet meer gerepareerd kon worden en zit ik nu naast m’n kapotte harde schijf (waar ik in eerste instantie wel nog op kon lezen en zelfs vanaf kon kopiëren) te hopen dat ik nog iets van data kan meenemen naar m’n nieuwe harde schijf. Tijd die ik nu heel erg goed kan gebruiken. Met exact nog een week thuis te gaan, maak ik me druk over muziekbestanden, een iTuneslibrary en een harde schijf. Verkeerde planning? Zou kunnen. Jammer dan.

Naast dat ik een kapotte harde schijf kreeg, kampte ik ook met een sterk schommelende valutakoers afgelopen tijd. En laat ik nu nét mijn collegegeld moeten betalen om een bewijs van inschrijving te krijgen en daarmee een visum aan te kunnen vragen. Gokken is niet aan mij weggelegd. Op maandag gokte ik nog even te wachten, op woensdag was de valuta op z’n laagst en twijfelde ik enorm (en vergat ik het nota bene!) en op donderdag verloor ik ineens 400 euro door een beslissing die de Zwitserse bankdirecteur had genomen. 400 euro!! Daar kan ik heel veel voor doen daar. Wachten kon niet meer, want er moest een visum aangevraagd worden. Dat visum is inmiddels binnen, een half uur nadat ik een online aanvraag had ingediend. Wat nou bureaucratie… 😉

Dan zijn er nog alle mails die verstuurd moeten worden en formulieren die ingevuld moeten zijn voor ik wegga. Medicijnpaspoort, DUO mailen, hogeschool mailen en zo kan ik nog wel even door gaan. Inmiddels is mijn hoofdpijn meer een aanwezige gast dan een sjaak afhaak.

Zoveel te doen, zo weinig tijd.

Ach, ik heb nog een week toch?

 

 

 

(PS: wil je je nu abonneren op mijn blogs? Reageer dan op deze blog, dan krijg je de vraag of je je wilt inschrijven en krijg je iedere keer wanneer ik wat post een mailtje. Gemak dient de mens zeg ik maar zo!)


6 reacties op “Race tegen de klok”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *