Twijfel.


“Hi Kaylee,

Hier je reisagent van Kilroy. Bij deze stuur ik je het reisschema en de offerte voor je vliegticket. Als je het overmaakt en mij even een bevestiging stuurt zorg ik dat het goed komt.”
Het is officieel. Mijn vliegticket is geboekt, nu kan ik echt niet meer terug. Ondanks dat ik vanmiddag de knoop heb doorgehakt, heb ik de afgelopen weken als een zombie door het huis gelopen. Veel piekeren en weinig slaap is niet goed voor een mens kan ik je vertellen.

Rust. Een woord wat ik de laatste tijd niet echt meer begrijp. Over een maand zit ik nu ongeveer al 1,5 dag in Sydney, maar voor ik daar zal rondlopen moet er echt nog zóveel gebeuren…

En terwijl ik dit aan het typen ben, moet ik eigenlijk leren voor mijn tentamen Business Analysis & Concepts (BAC voor mede mem-studenten) voor morgen. Een kleine oorlog in mijn hoofd dus. Terwijl ik aan het leren ben bedenk ik me hoeveel ik nog moet doen, maar niks kan uitvoeren omdat ik echt móet leren. En als ik dan op een punt zit waarbij ik wel wat voorbereidingen voor m’n reis aan het maken (lees: betalen) ben, dan bedenk ik me weer hoeveel ik moet leren. Wat nogal een onhandige timing is, omdat ik nog zoveel moet doen voor m’n reis.

Vicieuze cirkel dus. Erg fijn allemaal, maar ik schiet er niet veel mee op. Het idee dat ik nog geen vliegticket had terwijl ik wel deze hele week moest leren en 3 tentamens op de planning heb staan was aardig beangstigend. Dus toch maar op zoek naar een vliegticket. Waar wil ik eigenlijk mee vliegen? Een vraag waar ik in ieder geval één gedachte over had: niet met Malaysia Airlines. En hopelijk niet met een die in zee stort. Zou een beetje jammer zijn, zo aan het begin van mijn reis. Wanneer wil ik terug? Een retourticket is veel goedkoper dan twee keer een enkele reis boeken, maar wanneer wil ik eigenlijk terug? Wil ik tegen die tijd uberhaupt wel terug? Ik heb mezelf voorgenomen om een maand te gaan reizen na m’n semester, maar waar wil ik eigenlijk heen?

Allemaal vragen waar ik eigenlijk amper antwoord op heb of weet. Misschien ben ik ook wel heel moeilijk. Of juist te makkelijk. Ik wil een ticket waarmee ik makkelijk kan omboeken qua datum, maar ook qua luchthaven. Ik wil een niet te duur ticket en het moet een goede maatschappij zijn. En aan de andere kant denk ik: ik zie het wel. Hoe moet ik nu al weten vanaf waar ik terug vlieg als het enige zekere dat ik weet is dat ik in m’n eentje ga? Dus, ondanks dat ik vandaag tot en met vrijdag met mijn neus in de boeken moest zitten om tentamens te leren denk ik zomaar dat ik het tentamen van morgen niet ga halen. Omdat ik ook een vliegticket moest boeken. Op naar Kilroy dus. Waar ik eigenlijk nogal tegenop zag, want er werden prijzen genoemd waarvan ik, als ik in december of eerder had geboekt, twee keer retour had kunnen vliegen. Zoveel geld betalen voor een vliegreis waarbij ik elke euro goed kan gebruiken? Dat moet anders kunnen. Na veel zoeken en niet vinden kreeg ik uiteindelijk een gouden tip waarmee ik een ticket vond die aan bijna al mijn eisen voldeed (waarvoor nogmaals dank Valentijn!). Bijna al je eisen? Ja. Niet al mijn eisen. Hadden alle eisen überhaupt wel in een ticket gepast? Misschien. Als ik geld over had in ieder geval.

Vind ik het erg? Nee. Want een bevestiging krijgen van zoiets stoms (maar toch ook zo belangrijk) als een vliegticket geeft meer rust dan dat de eisen en vragen mij onrust gaven. Ik weet nog steeds niet waar ik heen ga reizen die laatste maand, maar ik weet dat het goed komt. 30 juli kom ik weer thuis, vliegend vanaf Sydney. En in die tussentijd? Tsja, daar mag ik nog lekker even over gaan twijfelen en piekeren! 😉


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *